Een bijzondere uitvaartlocatie

U kunt zelf een uitvaartlocatie uitkiezen voor de condoleance of de afscheids-bijeenkomst. Het uitvaartcentrum en de aula van een begraafplaats, of het crematorium behoren tot de mogelijkheden. Maar er zijn zoveel meer bijzondere locaties. Sterker nog: er is vaak veel meer mogelijk dan u denkt.


Proosten in de stamkroeg

Bent u liefhebber van het strand en de zee, voelt het goed om daar te zijn dan is een afscheid in een strandtent iets wat helemaal bij u zou passen. 

Nog één keer samen in u stamkroeg, nog één keer een proost op de overledene in combinatie met het favoriete drankje of hapje. Het wordt zo een heel persoonlijk afscheid.


Vertrouwde omgeving

Of gewoon thuis, in intieme sfeer, in uw eigen huiskamer met diegene die u dierbaar zijn of in de eigen tuin omgeven door bloemen en planten, persoonlijker kan het bijna niet.


Plechtigheid en nazit op één locatie

Een mooie locatie is ook het verenigingsgebouw ’t Centrum in Stroet. Regelmatig wordt daar een samenzijn georganiseerd na een begrafenis. Maar het is ook mogelijk om een plechtigheid te houden die u helemaal naar eigen zin kunt invullen. Met aansluitend een begrafenis of crematie om daarna weer terug te komen voor een kopje koffie en herinneringen met elkaar te delen.

Uitvaart of crematie 's avonds

Crematie bij avond

Heeft u wel eens nagedacht over een uitvaart in het donker, een avondcrematie, een crematieplechtigheid in het crematorium in de donkerte van de avond. In de aula worden de lichten gedimd, het is toch heel anders dan overdag, het is romantisch, sfeervol en ook veel rustiger. Voorafgaand aan de crematieplechtigheid kunt u een condoleance plaats laten vinden, alles op een locatie. In de avonduren bent u de enige in het crematorium. Alles kan meer relaxed, er staat immers niet een volgende crematie gepland.


Een unieke uitvaartlocatie maakt het afscheid extra persoonlijk. De gekozen locatie kan minder beladen voelen en u heeft niet met tijdsdruk te maken. Het is wel van belang om samen goed te kijken of het logistiek haalbaar is met betrekking tot opbaarmogelijkheden, beeld, muziek, geluid, catering enz. Bespreek uw wensen want er is heel veel mogelijk! 


© Anita Messelaar UVVDLE

                                                                                 Terug voor meer tips>>